Napitak za mršavljenje od samo dva sastojka

med i cimet ilO0P

Med i cimet su poznati po svojim sposobnostima lečenja. Pored toga su veoma hranljivi i ukusni. Svako bi trebao da ih koristi u ishrani.

Da li ste znali da kad se iskombinuju, ove dve namirnice su odlični borci protiv prekomerne telesne težine. Iako svaka od njih zasebno to ne može uraditi, kada se iskombinuju sa pravilnom ishranom i vežbama izuzetno će ubrzati proces gubitka telesne težine.

Dok vredno vežbate, med i cimet vam pomažu na četiri načina:

  • Ako njihovu mešavinu pojedete ujutro na prazan stomak, ona će ubrzati metabolizam i sagorevanje masti dok će vam u isto vreme obezbediti sigurnu zalihu energije.
  • Njihovom upotrebom nećete više doživljavati neprirodan pad nivoa šećera i samim tim će nestati potreba za nezdravim grickalicama između obroka. Sa druge strane, cimet smanjuje nivo šećera u krvi i samim tim pomaže u borbi protiv suvišnih kilograma.
  • Kada se ova mešavina uzme pre vežbanja, ona daje potreban nivo energije da odradite ceo trenažni proces. Ubrzani metabolizam pojačava efekte vežbanja.
  • Uveče, med i cimet pomažu da se izbegnu nezdrave grickalice i uklanjaju napade gladi omogućavajući probavnom sistemu da procesira ove zdrave sastojke.

Recept za mešavinu meda i cimeta koja pomaže gubljenje suvišnih kilograma

Pomešajte pola kašičice cimeta sa šoljom vrele vode. Najbolje je koristiti cejlonski cimet. Sačekajte da se ohladi i dodajte kašičicu organskog meda i dobro promešajte. Hlađenje mešavine do temperature pogodne za pijenje će omogučiti da se med istopi bez gubitka hranljivih sastojaka.

Kad piti mešavinu meda i cimeta?

Ova mešavina se može piti u različitim delovima dana. Za najbolji efekat potrebno ga je piti:

  • Ujutru, pola sata pre doručka.
  • Između obroka ako počnete osećati glad i potrebu za nezdravim grickalicama. Mešavina će vam smanjiti apetit i pomoći da ostanete fokusirani na zadati cilj.
  • Pre aerobnih vežbi, posebno ako osećate da vam je nivo energije nizak. Pokušajte da vežbate na prazan stomak i nemojte jesti bar 30 minuta posle vežbi. Ovo će pomoći organizmu da sagori više kalorija a organizam neće morati da vari tokom vežbanja.
  • Uveče pred spavanje, tako da ćete lakše prebroditi noć i imati zdrav san.

Mešavina meda i cimeta je takođe pogodna i za dijabetičare ali sa umerenošću. U studiji koja je objavljena u 'International Journal of Food Sciences and Nutrition' 2009. godine, ova mešavina je uvršćena u plan ishrane dijabetičara. Ljudima koji pate od dijabetesa je data ova mešavina tokom osam nedjelja. Rezultirala je smanjenim nivoom triglicerida i većim gubitkom telesne težine u odnosu na kontrolnu grupu. Pre upotrebe ove mešavine od strane dijabetičara potrebno je posavetovati se izabranim lekarom.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...