Slatka dijeta: Izgubite kilograme pomoću meda i vode

med dorucak ilustracija uq87665Slatko i ukusno, a ubrzava vaš metabolizam i pomaže mršavljenju? Šta više poželjeti? Ako želite izgubiti kilograme, probajte dijetu sa medom – zaboravite rafinisani šećer i zamijenite ga sa prirodnim medom.

Svrha ove dijete je zaustaviti potrebu organizma za šećerom. Sa samo nekoliko savjeta postići ćete učinkovitost u sagorijevanju masti, a potrebno vam je samo topla voda i med.

- pravilo 1: Zamijenite šećer medom

Postoji mnogo dokaza kako je salo izazvano šećerom,, ne samo mastima. Isključite sve vrste šećera iz ishrane i zamijenite ga medom. Dan počnite sa čašom mlake vode i malom kašikom meda. Za doručak možete uzeti pecivo sa medom. Pola sata prije spavanja uzmite opet malu kašiku meda sa čašom mlake vode.

- pravilo 2: Birajte neobrađene ugljikohidrate

Umjesto od čistog bijelog brašna, uzmite peciva od cjelovitog zrna, konzumirajte rižu i tjestenine koje su bogate vlaknima. Za osjećaj sitosti birajte proteine i ubacite puno povrća u obroke

- pravilo 3: Ne zaboravite na proteine

Jedite ribu, piletinu bez kožice, govedinu, jaja… ove namirnice će vas održati sitim, poboljšaće oblikovanje mišića i tijela, a smanjiti ćete potrebu unosa šećera u organizam.

- pravilo 4: Salata, voće, povrće…

U ovom načinu prehrane ne postoji pravilo o tome koliko salate smijete pojesti. Dakle, jedite je često, voće najmanje dva puta dnevno, što više birajte svježe voće i povrće. Takođe, konzumirajte mlijeko, jogurt, nemasni sir…

- pravilo 5: Zabranjeno

Brzu hranu, čips, grickalice, slatkiši, gazirana pića, pržena hrana – u potpunosti izbacite. Odaberite jedan dan iz koga ćete izbaciti takođe i ugljikohidrate. Uz ovu dijetu takođe zaboravite na krompir pripremljen u bilo kom obliku.

(Izvor: healthyfoodteam / priredio: Stazama zdravlja)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...