Napravite sami: Anticelulitna krema od pristupačnih sastojaka

krema za tijelo il9814uIJO

Ako želite napraviti anticelulitnu kremu, predstavljamo jednostavan naputak za to, za što su vam potrebna samo tri jednostavna sastojka. Slijedite upute i dobiti ćete učinkovitu kremu koja će brzo pokazati svoje efekte.

Potrebno vam je: 100 ml dječje kreme, 20 kapi eteričnog ulja narandže i 5 kapi eteričnog ulja cimeta.

Dječija krema (krema za bebe) koristi se iz razloga jer ne sadrži štetne hemikalije, a ima idealnu količinu ulja i vlage. Citrus ulje je ključno i izuzetno je učinkovito u borbi sa celulitom. Umjesto ulja od narandže možete koristiti ulje od limuna ili nekog drugog citrusa. Eterično ulje cimeta dati će svemu lijep miris i pojačati dejstvo kreme.

Priprema: U manju staklenku stavite 100 ml dječje kreme, dodajte 20 kapi eteričnog ulja citrusa i maksimalno 5 kapi eteričnog ulja cimeta. Dobro promiješajte smjesu i ostavite da odstoji 8 do 10 sati. Nakon toga opet promiješajte i krema je spremna za upotrebu.

Ne zaboravite dobro zatvoriti staklenku poslije upotrebe. Koristite ovu kremu tokom mjesec dana nakon čega možete napraviti novu dozu.

(Stazama zdravlja)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...