Opustite mišiće i spriječite njihovo grčenje - napitak od četiri pristupačna sastojka (uputstvo)

napitak za opustanje misica il142

Jaki bolovi koji se javljaju u mišićima mogu biti rezultat pretjeranog vježbanja ili kretanja, usljed čega najvjerovatnije niste osigurali potrebnu hidrataciju vašem organizmu.

Elektroliti kao što su magnezij, kalcij i natrij mogu spriječiti upalu i grčenje mišića. Ukoliko intenzivno trenirate ili se mnogo krećete, pobrinite se da iz ishrane isključite bijelo brašno, bijeli šećer i tjesteninu a osigurali dovoljno tekućine.

Da bi opustili napete mišiće i izbjegli ili uklonili njihovo grčenje, probajte to sa ovim napitkom koji se sastoji od samo četiri sastojka i izuzetno je jednostavan za spraviti.

Potrebni sastojci: Dvije do tri mrkve, jedna stabljika celera, pola svježek krastavca i jedna šalica kuhane brokule.

Sve što trebate jeste da sve sastojke ubacite u bledner i dobro izmiksate. Ovaj napitak možete piti često a efikasno će opustiti napete mišiće.

(Stazama zdravlja)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...