Ремонт ноутбука своими руками. Быстрый и гарантийный ремонт ноутбуков. Срочный ремонт ноутбуков. Ремонт компьютеров на дому. Быстрый ремонт компьютеров своими руками. Настройка и ремонт компьютеров. Java уроки для начинающих. Лучшие java уроки. Учим язык Java с нуля. Обзор смартфонов samsung. Качественный обзор смартфонов samsung galaxy. Обзор смартфона samsung galaxy s4. Фото картинки приколы. Самые новые картинки приколы. Лучшие приколы картинки. Скачать аддоны для wow. Самые новые аддоны для wow скачать. Скачать аддоны для wow быстро и без реги. Видео уроки python. Лучшие python уроки. Учим язык python с нуля. Скачать шаблоны для Joomla. Самые новые joomla шаблоны. Бесплатные шаблоны для Joomla.

Uklanjanje virusnih bradavica na prirodan način

sredstva za tretman virusnih bradavica 01

Virusne bradavice mogu se javiti po vratu, licu, tijelu ili pak na nogama i preponama… Osim što vam mogu smetati zbog estetike, izuzetno nezgodne mogu biti bradavice na mjestima gdje se koža previja, dodiruje ili biva nadražena odjećom. Pored mogućnosti laserskog uklanjanja bradavica, na raspolaganju su vam i narodni lijekovi koji se već decenijama unazad koriste, a koji su pokazali dobre efekte u uklanjanju bradavica.

U nastavku predstavljamo par načina pomoću kojih možete pokušati riješiti se virusnih bradavica:

- bijeli luk

Bijeli luk poznat je po svom antivirusnom kao i antibakterijskom djelovanju zbog čega se često koristi za detoksifikaciju tijela te liječenje sličnih tegoba. Protiv virusnih bradavica se koristi na sljedeći način: zgnječite dva do tri režnja bijelog luka, te kad dobijete glatku pastu premažite njome mjesto gdje se nalazi bradavica. Nakon nanošenja ostavite da odstoji tri do četiri sata nakon čega ćete isprati mlakom vodom. Ponavljajte postupak dok ne postignete željeni rezultat.

- limun

Kako je svježi sok limuna odličan antioksidans, koristi se u mnogim tretmanima – kao beauty produkt i kao lijek. Za tretiranje virusnih bradavica iscijedite sok od svježeg limuna i nanesite ga na bradavicu. Pustite da odstoji dvadesetak minuta nakon čega isperite vodom. Za bolji učinak nanesite sok od limuna u dva navrata dnevno. Rezultati bi trebali biti vidljivi nakon par sedmica.

- smokve

Mlijeko od smokve ili sok od smokve odavno se koriste za uklanjanje bradavica. Nakon što se odlomi list smokve sa drveta ili sam plod, pojaviće se bijeli sok (mlijeko) sa kojim treba mazati bradavicu dva puta dnevno. To treba ponavljati svakodnevno dok se bradavica ne osuši i nestane. Ovaj tretman ne treba koristiti za uklanjanje virusnih bradavica npr. oko očiju.

- čuvarkuća

Čuvarkuća je provjereni lijek. Biljka se privija toliko dugo dok bradavica ne nestane, za otprilike 15 dana bi trebala nestati.

- rosopas

Korovska biljka koju često viđate u vašim vrtovima prirodni je lijek protiv bakterija i virusa. Ukoliko uklonite jednu od mnogobrojnih stabljika (preporučuje se pri korijenu jer se tu nalazi mnogo soka) primijetićete sok narandžaste boje čijih se par kapi utrlja na bradavicu barem dva puta dnevno i prekrije flasterom. Tretman se ponavlja otprilike sedam dana nakon čega bradavica nestaje.

- jabučni ocat

Natopite komadić vate u jabukov ocat, ocijedite i stavite na područje oko bradavice, učvrstite zavojem ili flasterom i ostavite da odstoji petnaestak minuta. Nakon toga isperite vodom. Postupak ponavljajte tri puta dnevno, par dana do sedmicu (ili malo više ako se pokaže da je potrebno). Virusna bradavica će prvo potamniti, nastati će krastica koja će se osušiti i na kraju otpasti.

- ostala sredstva za uklanjanje bradavica

Pored gore navedenih postoje i drugi prirodni lijekovi koji se koriste za uklanjanje bradavica, kao što su: trljanje sirovim krompirom ili korom od banana, mlijeko od maslačka, bjelance, puževa sluz itd.

(Stazama zdravlja)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...