Pobijedite astmu jednostavnim a učinkovitim prirodnim lijekom od šećera, luka, limuna i meda

narodni lijek za astmu 4wefr

Dokazani narodni lijek protiv astme moguće je napraviti od sastojaka koji su svima dostupni, a sama priprema ne iziskuje mnogo truda. Mnoga iskustva su potvrdila njegovu učinkovitost.

Potrebni sastojci: ½ kg crvenog luka, ½ kg šećera, 2 limuna, 6 šalica vode i 7 kašika meda.

Priprema: Ugrijte šećer u metalnoj posudi uz konstantno miješanje, dok ne postane topao i promijeni boju. Zatim dodajte isječen luk, propržite kratko a zatim dodajte vodu. Prokuhajte sve zajedno i ostavite da vri dok 1/3 vode ne ispari. Kada se ohladi, dodajte dva iscijeđena limuna i med i dobro promiješajte. Sve prespite u staklenu posudu u kojoj ćete čuvati smjesu.

Upotreba: Uzmite po jednu kašiku ovog lijeka prije svakog obroka. Konzumirajte ga sve dok ne osjetite poboljšanje. Po potrebi možete pripremiti novu dozu, kao i ponavljati postupak sve dok ne osjetite olakšanje.

Napomena: Djeca trebaju konzumirati jednu čajnu kašiku (umjesto velike) prije svakog obroka.

(Stazama zdravlja)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...