Četiri prirodna leka protiv infekcije sinusa

sinus-infection102145

Sinusne infekcije su iritirajuća oboljenja koje vam drastično smanjuju kvalitet života. Rešenje već postoji. Nudimo vam domaće lekove kojima ćete ukloniti sve probleme koje muče vaše sinuse.

Najčešći simptomi sinusne infekcije su: osetljivost lica, bol, glavobolja, zapušen nos, bezbojne nazalne izlučevine, upaljeno grlo, kašalj i temperatura. Ako imate neki od ovih simptoma, moguće je da bolujete od infekcije sinusa.

1. Đumbir

Tretirajte sinuse ovim antibiotičkim, antivirusnim i antizapaljenskim začinom. Iako se uobičajeno koristi za kuvanje, njime se mogu lečiti i sinusne infekcije. Veoma je dobar kod začepljenja sinusa jer sadrži aktivni sastojak zvani kurkumin koji leči otoke u sinusnim kanalima kao i u čišćenju disajnih puteva.

Pomešajte malo praha od đumbira u čaši tople vode i grgoljajte tokom nekoliko dana. Možete i pomešati kašiku praha od đumbira sa čašom mleka i malo meda i piti tokom sedam dana.

Na kraju, možete i uzeti dva parčeta đumbirovog korena i blendirati ih sa sokom od limuna, kašičicom meda, prstohvatom ljute mlevene paprike, bananom i sa pola čaše vode. Ovaj napitak piti dok se ne izleči infekcija.

2. Crni luk

Možda niste znali da je crni luk odlično sredstvo za otpušavanje. Odličan je za otvaranje sinusnih kanala a sumpor,koji sadrži je odličan protiv bakterija i gljivica. Isecite crni luk na komade i stavite u šerpu vode. Ostaviti da vri tokom pet minuta. Kasnije se napariti parom a tečnost posle naparavanja procediti i piti. Ovo treba raditi nekoliko puta u toku dana tokom sedam dana i infekcija će biti izlečena.

3. Ulje od origana

Ovo antivirusno, antibakterijsko i antigljivično ulje je već zauzelo svoje mesto na mapi zdravlja. Ulje od origana takođe poseduje antiupalna svojstva i odlično je kao antioksidans i pojačivač imuniteta. Dodati nekoliko kapi u šolju ključale vode. Inhalirajte nastalu paru koja će očistiti zapušenja i otvoriti sinusne kanale. Potrebno je se naparavati dok infekcija traje. Od velike pomoći je i ispijanje čaše vode sa nekoliko kapi ulja od origana. Ovu vodu treba piti nekoliko puta u toku dana.

Možete i staviti nekoliko kapi ulja ispod jezika, što se pokazalo kao efikasno. Ulje od origana može da vas poštedi odlaska doktoru, posebno ako ste zauzeti i nemate vremena.

4. Ren

Sledeći lek je veoma popularan kada su u pitanju infekcije sinusnih kanala. Kao i crni luk, ren sadrži sumpor i deluje kao prirodni antibiotik. Kašičicu rena stavite u usta i sačekajte da prođe ljutina. Zatim progutati ren. Iako osećaj nije prijatan, na ovaj način možete pomoći svom telu da se reši infekcije. Ovaj metod koristiti nekoliko puta dnevno tokom jedne nedelje i infekcija će biti prošlost.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...