Болезни глаз у человека. Известные болезни глаз лечение. Болезни глаз симптомы. Лечение простуды в домашних условиях. Самое быстрое лечение простуды. Простуда лечение лекарства. Хороший стоматолог отзывы. Самый добрый стоматолог отзывы. Ассоциация стоматологов отзывы. Занятия йогой дома. Быстрая йога для начинающих дома. Как правильно заниматься йогой дома. Обертывание в домашних условиях. Быстрое обертывание живота в домашних условиях. Обертывание в домашних условиях рецепты. Наборы спортивного питания. Вкусная спортивное питание для набора массы. Спортивное питание оптом. Как избавиться от перхоти. Хороший шампунь от перхоти отзывы. Как избавиться от перхоти навсегда. Зеленый чай для похудения. Главные свойства зеленого чая. Можно ли пить зеленый чай.

Kestenom protiv proširenih vena

kesteni il87

Potrebno je prikupiti pupoljke, cvetove, plod i koru mladih grančica divljeg kestena.

Pupoljci sadrže eskulin, cvetovi kvercetin i tanin a plodovi – skrob, proteine, eskulin, sterolu, vitamine P, B1, C i K, kao i minerale. Saponin koji se nalazi u kori razvodnjava krv i čini je manje lepljivom.

Priprema i upotreba:

Divlji kesten se koristi za lek protiv proširenih vena. Mast se koristi protiv opekotina od sunca. Čaj se koristi u prevenciji malarije, anksioznosti, hemoroida, dijareje i kašlja.

Domaća rakija za spoljačnju upotrebu protiv proširenih vena:

Dvadeset plodova kestena krstasto zaseći i preliti sa jednim litrom domaće, jake rakije. Tečnost držati u zatvorenoj tegli tačno 40 dana. S vremena na vreme promešati drvenom kašikom ili varjačom. Nakon 40 dana, procediti rakiju kroz gazu i držati je u čistoj flaši. Pre upotrebe, sadržaj u flaši dobro promućkati da bi se dobila jednaka mešavina. Mesto na kom se nalaze proširene vene premazati rakijom ali je ne utrljavati! Rakija će se odmah pretvoriti u sapunastu tečnost i brzo će biti apsorbovana u kožu. Vene tretirati nekoliko puta dnevno. Ovaj lek se može koristiti i za otečene noge kao i protiv celulita.

Ekstrat divljeg kestena:

1. recept:

Pet komada ploda divljeg kestena urendati i preliti sa jednim litrom hladnog konjaka. Sipati u čistu flašu i ostaviti da odstoji od 6 do 8 nedjelja. Ekstrat je odličan za vene i cirkulaciju, proširene vene i tromboflebitis. Vitamin P koji ovaj ekstrat sadrži pojačava otpornost kapilara.

2. recept:

Samleti 15 svežih plodova divljeg kestena i preliti sa 250 ml toplog konjaka i dobro promešati. Kada se ohladi procediti.

Nakon toga je potrebno procediti ekstrat. Ovaj ekstrakt se koristi tako što se tri puta dnevno 15 do 20 kapi nakapa u vodu ili kocku šećera.

Mast od divljeg kestena:

20 g ekstrata divljeg kestena (vidi gore) i 60 g blago zagrejanog lanolina (može se kupiti u apoteci), dobro promešati drvenom kašikom dok se ne izjednači. Namazati preko proširenih vena i zamotati čistom tkaninom.

Prilikom pripreme svih proizvoda od divljeg kestena, ne smeju se koristiti metalni ili limeni sudovi i kašike. Možete koristiti emajlirane, staklene ili porcelanske posude.

Protiv dijareje:

Gurendati pola kestena i pomešati sa čašom crvenog vina ili kafe.

Protiv dizenterije:

Napraviti čaj od 30 g kore divljeg kestena u jednom litru vode.

(izvor: Paths2Cure)

 


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...