Kako napraviti domaći sirup od koprive i prirodno izlečiti anemiju

sirup od koprive il87

U narodnoj medicini, rasprostranjena upotreba koprive dokazuje njenu lekovitu vrednost. Koristi se kao lek protiv mnogih bolesti: groznice, kašlja, žutice, krvarenja iz nosa, gonoreje i kod prevencije gubitka kose...

Kopriva je lekovita biljka kojom se leče mnoge bolesti a posebno se preporučuje osobama sa bolestima bubrega i anemijom.

Koprivu treba sakupljati na mestima bez toksina i isparenja. Najbolje je to raditi u prirodi, daleko od puteva, i naravno koristiti rukavice.

Za četiri litra sirupa potrebno vam je:

– 30-40 vrhova mlade koprive
– 3 litra hladne vode
– 5-6 komada citrusnog voća po vašem izboru (možete napraviti i kombinaciju limuna, grejpfruta i pomorandži)
– 1 kg smeđeg šećera, koji ćete dodati kada sok odstoji.

Priprema:

Sakupite 30-40 vrhova mlade koprive (pod vrhovima smatramo vrh biljke sa 3-4 lista ispod njega). Koprivu je potrebno oprati, kao i citrusno voće koje ste odabrali za sok. Stavite koprivu i isečeno voće u vodu. Zatvorite posudu i ostavite je 24 sata. Sledećeg dana dobro promešati sastojke rukama, procediti sirup i dodati mu šećer. Sa vremena na vreme potrebno je promešati sirup dok se šećer ne rastopi u potpunosti. Za to je potrebno oko 24 sata. Sipajte sirup u čiste, suve flaše i držite ih na tamnom i hladnom mestu.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...