Ovaj moćni napitak snižava nivo holesterola i triglicerida

lemon parsley ii75

Svako ko ima povišen nivo holesterola, triglecirida i lipida u krvi, definitivno treba da proba ovaj domaći napitak koji rešava sve probleme. U samo nekoliko lakih koraka ćete dobiti zeleni napitak koji čisti krv i obnavlja celo telo.

Naravno, potrebno je promeniti životne navike i početi sa zdravom ishranom što će u kombinaciji sa ovim napitkom dovesti do željenog balansa u sistemu.

Za pripremu ovog napitka biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 100-120 grančica peršuna sa lišćem
  • 3 litra vode
  • 2 kašike sode bikarbone
  • 1 kg limuna

Kako ovi sastojci pomažu snižavanje nivoa holesterola?

Peršun: Peršun je odličan izvor antioksidanasa kao što su: flavanoidi i vitamin C koji povećaju antioksidansni kapacitet krvi. Na taj način, peršun reguliše nivo holesterola u krvi oslabađajući telo od slobodnih radikala.

Soda bikarbona: Soda bikarbona pojačava funkciju bubrega, uravnotežuje vašu Ph vrednost organizma i pomaže kod povremenih žgaravica i problema sa varenjem koji mogu biti pokazatelji problema sa srcem uzrokovanim visokim nivoom holesterola. Ne treba da vas brine mala količina natrijuma u sodi bikarboni jer ne može povećati nivo šećera u krvi.

Limun: Ovo voće je poznato po sagorevanju masti u organizmu i iz tog razloga je sastojak svake dijete. Iako ima kiseli ukus, limun alkalizuje telo zbog prisustva limunske i askorbinske kiseline koje su prirodni antioksidansi. Limun ne sadrži zasićene masti i holesterol i odličan je izvor vlakana.

Voda: Voda čini 2/3 tela i utiče na 100% procesa u telu. Telo ne može da živi bez vode i ona je broj jedan izvor hidratacije tela koja u isto vreme ispira telo od toksina.

Priprema:

Prvo treba oprati limun hladnom vodom i staviti ga u činiju tople vode sa sodom bikarbonom u kojoj treba da odstoji jedan sat. Na ovaj način ćete dobro očistiti limun koji će primiti hranljive sastojke sode bikarbone. Zatim dobro oprati peršun i sitno ga iseći. Iseći limun zajedno sa korom. Staviti limun i peršun u posudu sa tri litra vode. Kuvati sve na slaboj vatri 2 do 3 sata dok ne ispari polovina tečnosti. Na kraju procediti dobijenu smešu i sipati je u bokal.

Preporučuje se da se pije 50 ml rashlađenog napitka svako jutro na prazan stomak, pola sata pre jela.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...