Болезни глаз у человека. Известные болезни глаз лечение. Болезни глаз симптомы. Лечение простуды в домашних условиях. Самое быстрое лечение простуды. Простуда лечение лекарства. Хороший стоматолог отзывы. Самый добрый стоматолог отзывы. Ассоциация стоматологов отзывы. Занятия йогой дома. Быстрая йога для начинающих дома. Как правильно заниматься йогой дома. Обертывание в домашних условиях. Быстрое обертывание живота в домашних условиях. Обертывание в домашних условиях рецепты. Наборы спортивного питания. Вкусная спортивное питание для набора массы. Спортивное питание оптом. Как избавиться от перхоти. Хороший шампунь от перхоти отзывы. Как избавиться от перхоти навсегда. Зеленый чай для похудения. Главные свойства зеленого чая. Можно ли пить зеленый чай.

Ovaj moćni napitak snižava nivo holesterola i triglicerida

lemon parsley ii75

Svako ko ima povišen nivo holesterola, triglecirida i lipida u krvi, definitivno treba da proba ovaj domaći napitak koji rešava sve probleme. U samo nekoliko lakih koraka ćete dobiti zeleni napitak koji čisti krv i obnavlja celo telo.

Naravno, potrebno je promeniti životne navike i početi sa zdravom ishranom što će u kombinaciji sa ovim napitkom dovesti do željenog balansa u sistemu.

Za pripremu ovog napitka biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 100-120 grančica peršuna sa lišćem
  • 3 litra vode
  • 2 kašike sode bikarbone
  • 1 kg limuna

Kako ovi sastojci pomažu snižavanje nivoa holesterola?

Peršun: Peršun je odličan izvor antioksidanasa kao što su: flavanoidi i vitamin C koji povećaju antioksidansni kapacitet krvi. Na taj način, peršun reguliše nivo holesterola u krvi oslabađajući telo od slobodnih radikala.

Soda bikarbona: Soda bikarbona pojačava funkciju bubrega, uravnotežuje vašu Ph vrednost organizma i pomaže kod povremenih žgaravica i problema sa varenjem koji mogu biti pokazatelji problema sa srcem uzrokovanim visokim nivoom holesterola. Ne treba da vas brine mala količina natrijuma u sodi bikarboni jer ne može povećati nivo šećera u krvi.

Limun: Ovo voće je poznato po sagorevanju masti u organizmu i iz tog razloga je sastojak svake dijete. Iako ima kiseli ukus, limun alkalizuje telo zbog prisustva limunske i askorbinske kiseline koje su prirodni antioksidansi. Limun ne sadrži zasićene masti i holesterol i odličan je izvor vlakana.

Voda: Voda čini 2/3 tela i utiče na 100% procesa u telu. Telo ne može da živi bez vode i ona je broj jedan izvor hidratacije tela koja u isto vreme ispira telo od toksina.

Priprema:

Prvo treba oprati limun hladnom vodom i staviti ga u činiju tople vode sa sodom bikarbonom u kojoj treba da odstoji jedan sat. Na ovaj način ćete dobro očistiti limun koji će primiti hranljive sastojke sode bikarbone. Zatim dobro oprati peršun i sitno ga iseći. Iseći limun zajedno sa korom. Staviti limun i peršun u posudu sa tri litra vode. Kuvati sve na slaboj vatri 2 do 3 sata dok ne ispari polovina tečnosti. Na kraju procediti dobijenu smešu i sipati je u bokal.

Preporučuje se da se pije 50 ml rashlađenog napitka svako jutro na prazan stomak, pola sata pre jela.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...