Šta se leči kupusovim listom?

kupus il7641zftz

Kupusov list dobro dođe kada treba tretirati bolesti kao što su bronhitis, gangrena, upala grla, glavobolja, osip, gnojni čirevi...

Listove kupusa možete koristiti i za upaljene zglobove, upaljene tetive, proširene vene, migrene, opekotine, akne, otoke...

Treba koristiti velike listove kupusa kada se tretiraju sve nabrojane bolesti i medicinska stanja. Crveni kupus je najefikasniji, ali možete koristiti bilo koju drugu vrstu.

Listove kupusa treba oprati pre postavljanja na obolelo mesto. Učvrstite ih bandažom ili flasterom i ostavite ih preko noći da odrade posao. Svakog dana je potrebno promeniti oblogu.

Rane

Kada pričamo o lečenju rana, listovi kupusa su prava stvar. Operite listove kupusa i poravnjajte ih koristeći flašu pre nego in postavite na ranu. Listovi kupusa treba da budu dovoljno veliki da prekriju ranu u potpunosti. Svaka dva sata promenite listove kupusa. Kada rana počne da zaceljuje, možete menjati listove kupusa na svaka četiri sata.

Dijareja i stomačni čirevi

Dijareju i stomačna zapaljenja možete ublažiti tako što ćete piti jednu ili dve čaše ceđenog soka od kupusa između obroka. Kupus je i odličan prirodni lek protiv stomačnih čireva.

Urasli nokti i upaljene žlezde

Listovi kupusa mogu pomoći ako imate probleme sa uraslim noktima ili upalom žlezda.

Postavite listove kupusa na obolela mesta i ostavite ih preko noći. Ovu proceduru treba ponavljati dok se problemi ne povuku.

Anemija

Kupus sadrži obilje mineralnih soli, vitamina i hlorofila. Iz tog razloga, osobe koje boluju od anemije bi trebale da koriste sirov ili na pari kuvan kupus. Takođe bi trebali i da piju dve čaše soka od kupusa dnevno. Sok možete lako pripremiti u sokovniku.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...