Prirodni tretmani za herpes na usni

herpes na usni 54fs

Svako od nas se bar jednom suočio sa ovom neprijatnom situacijom. Prvo se oseti svrab, zatim se pojave plikovi a na kraju herpes. Da li se nešto može uraditi po pitanju herpesa?

Herpes na usni izaziva virus. Brzi tretmani se mogu primeniti upotrebom farmaceutskih sredstava ili narodnih lekova.

Brzi tretman herpesa upotrebom narodnih lekova:

1. Herpes se može izlečiti upotrebom nečega što se može naći u svakom domaćinstvu - soda bikrabona. Prokuvati 100 ml vode, dodati 1 kašičicu sode bikarbone, promešati i ukloniti sa vatre. Natopiti pamučni tufer i staviti ga na herpes. Ovo treba raditi nekoliko puta dnevno.

2. Kuhinjska so se takođe može primeniti kao brzi tretman. Za ovaj tretman potrebno je staviti malu količinu soli na obolelo mesto. Ponoviti nekoliko puta tokom dana.

3. Ljuske od jaja su još jedan način za tretiranje herpesa. Tanka membrana koja se nalazi sa unutrašnje strane ljuske je odlična za tretiranje herpesa zbog svog antiupalnog svojstva. Ukloniti membranu sa ljuske i staviti je na obolelo mesto. Bićete iznenađeni rezultatom!

4. Svima na je poznat odličan uticaj belog luka na razne bolesti, a herpes nije izuzetak. Beli luk je prirodni antivirusni lek. Pomešajte 2 čena sitno iseckanog belog luka sa jednom kašičicom kisele pavlake i jednom kašičicom meda. Dobićete odličnu mast protiv herpesa koju ćete nanositi na obolelo mesto.

5. Ulje od čajevca se preporučuje za nanošenje na obolelo mesto na svaka dva sata. Moguće je da ćete osetiti blago peckanje ali posle dva dana osećaj će nestati zajedno sa herpesom.

6. Propolis kapi su odlične za isušivanje i dezinfekciju rana. Potrebno je naneti propolis mast na herpes a zatim ulje od nevena ili kamilice. Postupak ponavljati svaka 2 do 3 sata tokom 4 dana.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...