Smanjite rizik od oboljevanja od visokog pritiska pomoću ovih pet moćnih namirnica

krvni pritisak il4653

Visoki krvni pritisak je termin koji često čujemo. Puno ljudi ne zna šta on znači i šta može učiniti telu. Imati visok pritisak je veoma opasno.

Visok krvni pritisak je krvni pritisak koji je viši od 140/90 mmHg. On može izazvati srčani udar, otkazivanje srca i bubrega kao i mogućnost šloga. Problem je što ne postoji mnogo simptoma povišenog nivoa krvnog pritiska.

Visok krvni pritisak može biti rezultat mnogih činilaca kao što su dob, pol, rasa, porodična istorija, zavisnost i genetika. Postoje i neke bolesti i sindromi koji mogu dovesti do povišenog krvnog pritiska.

Pet najboljih namirnica koje snižavaju nivo krvnog pritiska:

1. Beli luk je oduvek bio priznat kao magična namirnica, koja izaziva neprijatan zadah. On snižava sistolni pritisak, pa mu možemo oprostiti miris.

2. Banane su namirnica koja smanjuje rizik od srčanog udara za 40%. Takođe, dokazano je da su osobe koje su jele dve banane svakog dana tokom cele nedeljena taj način snizile nivo svog krvnog pritiska za 10%. Ukusna i zdrava namirnica!

3. Artičoka snižava nivo holesterola u krvi što rezultira snižavanjem povišenog nivoa krvnog pritiska. Takođe su veoma ukusna namirnica.

4. Kakao je takođe dobar za snižavanje visokog krvnog pritiska. Potrebno je koristiti sirovi kakao. Kakao u čokoladi ne pomaže.

5. Cvekla pomaže kad je visoki pritisak u pitanju. Ako pijete pola litra soka cvekle na dan, snizićete svoj krvni pritisak.

Lekovita svojstva svake od ovih namirnica su dokazana kroz brojna istraživanja i testiranja. Ako bolujete od visokog pritiska, ova hrana je odličan izbor.

Pre upotrebe ovih namirnica u terapeutske svrhe, potrebno je konsultovati se sa svojim lekarom. U toku terapije je potrebno kontrolisati krvni pritisak i u skladu sa promenama konsultovati svog lekara u vezi promene farmaceutske terapije. Ako previše snizite svoj pritisak možete iskusiti osećaj vrtoglavice i nesvestice.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...