Uz sikavicu do zdrave jetre za mjesec dana

sikavica 8fF8Za prevenciju zdravlja jetre ljekari savjetuju da svako jutro, prije doručka, na prazan stomak popijete kašiku maslinovog ulja, pomiješanog sa kašikom limunovog soka.

Nakon tog napitka možete uživati u obilnom doručku.

Pored maslinovog ulja, ljekari tvrde da je sikavica pokazala najbolje rezultate u prevenciji i liječenju oštećenja jetre. Glavni sastojak ove biljke je silimarin - spoj silibina A i B, izosilibina, silikristina, taksifolina... koji regeneriše i štiti jetru.

Sprovedena je studija sa zelenim pupavkom, jednom od najotrovnijih gljiva koja opasno oštećuje jetru i ubija oko 30% svojih žrtava. Naučnici su prije unošenja zelenog pupavka ljudima davali silimarin. Sikavica je pružila stopostotnu zaštitu. Silimarin je jak antioksidant (10 puta jači od vitamina E).

Napravite čaj od sikavice i pijte ga dva do tri puta dnevno.

Problem je što se naše tijelo vrlo lako može navići na ovu biljku, pa ljekari savjetuju da čaj uzimate dvije nedjelje, zatim napravite pauzu od dvije nedelje. Kasnije možete nastaviti terapiju.

Jedite maslačak! Nema osobe koja može reći da u svom dvorištu nema maslačak. Zato ga uberite, dobro operite i dodajte u salatu.

Maslačak je nevjerovatno koristan za zdravlje jetre i drugih organa povezanih sa njom, a liječi hepatitis, upale jetre, jetrenih kamenaca, insuficijenciju jetre, žuticu...

Pored navedenih prirodnih sredstava, za regeneraciju jetre možete konzumirati surutku, običan niskomasni jogurt, mlade sireve, cveklu, borovnice i brusnicu.

Poslije mjesec dana osjetićete promene. Vaš izgled će se poboljšati. Tamni kolutovi ispod očiju sa kojima ste vodili bitku - nestaće. Ten će vam postati svjež, a izgled podmlađen. Crijeva će vam normalno raditi i zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem.

(Izvor: Srbija danas / prilagodio: Stazama zdravlja)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...