Kako izlečiti gastritis uz pomoć belog vina i majčine dušice

thyme and white wine

Običaj pijenja čaja od majčine dušice datira od davnina. Ova biljka sadrži obilje eteričnih ulja koja su veoma dobra za organizam. Majčina dušica se preporučuje u slučajevima prehlade, problama sa varenjem, i ima smirujuće dejstvo te tako pruža miran san. Zbog svog bogatog mirisa i prijatnog ukusa, ovaj čaj će privući i one koji inače retko piju ove napitke.

Ova biljka ne sadrži nijedan toksični sastojak i ne postoji vremensko ni količinsko ograničenje za upotrebu.

Majčina dušica uspeva na osunčanim, kamenitim planinskim oblastima jer zahteva puno toplote. Može se brati tokom celog leta, u periodu od 10h do kasnog popodneva jer je tada njen miris najintezivniji. Biljku ne treba čupati iz korena već je treba odseći baštenskim ili kuhinjskim makazama. Majčinu dušicu treba sušiti u tankim slojevima na toplom i provetrenom mestu. Ne treba je izlagati suncu i parašini. S vremena na vreme je treba prevrnuti da bi se bolje osušila.

Potrebno je naglasiti da majčina dušica poseduje antiseptična i antigljivična svojstva pa se zbog toga preporučuje kod tretmana virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija. Uspešna je u tretmanima protiv stomačnih parazita, posebno u slučajevima pantljičare kod dece. Koristi se i u lečenju gastritisa, upali sluzokože želuca uzrokovanom bakterijom Helicobacter pylori. Ovaj poremećaj može biti izazvan i drugim uzročnicima poput bakterija, virusa, parazita i gljivica kao i iritacijom, autoimunim bolestima, preteranom i dugotrajnom upotrebom nesteroidnih antiupalnih lekova, preteranom upotrebom alkohola i refluksom žuči.

Gastritis

Gastritis može biti akutni ili hronični a oba slučaja imaju različite simptome. Ako bolujete od akutnog simptoma imate sledeće simptome: bolovi u stomaku, mučnina, povraćanje, glavobolja i vrtoglavica. Sa druge strane simptomi akutnog gastritisa su: tegobe u stomaku, refluks kiseline, podrigivanje i bolovi u predelu srca.

Da bi ste zaustavili dalje napredovanje gastritisa možete probati sledeći prirodni lek:

Priprema

Sipajte jedan litar suvog belog vina u posudu i dodajte 100 grama sušene majčine dušice. Ostavite da stoji nedelju dana uz povremeno mešanje. Posle nedelju dana smešu treba prokuvati i ostaviti je poklopljenu da se hladi tokom 5 sati. Na kraju je treba procediti i sipati u staklenu flašu.

Ovaj lek se pije 2-3 puta pre obroka u količini od 30 do 50 ml.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...