Хочу продать квартиру. Ипотека можно ли продать квартиру быстро. Можно продать долю в квартире. В каком банке брать ипотеку. Стоит ли брать ипотеку сегодня. На какой срок брать ипотеку. Утепление стен своими руками. Быстрое утепление стен пенопластом своими руками. Технология утепления стен. Ремонт видеокарты ноутбука. Быстрый ремонт видеокарты своими руками. Сколько стоит ремонт видеокарты. В каком банке взять автокредит. Где выгоднее взять автокредит без проблем. Бесплатный сервер wow. Рейтинг серверов wow сайт. Сервера wow mangos. Чертежи самодельных станков. Скачать чертежи станков для холодной ковки. Сверлильный станок чертеж. Договор аренды квартиры. Стоимость аренды квартиры в Москве. Снять в аренду квартиру.

Recepti za čajeve od koprive: Za čišćenje pluća, protiv gihta, za regulisanje probave, protiv nesanice...

caj od koprive 8fodOKopriva je samonikla a izuzetno zdrava biljka a posebna prednost je što nam je prilično dostupna. Od davnina se koristi u narodnoj medicini. Ovdje navodimo neke recepte za čajeve od koprive, uz napomenu da kada koristite koprivu obratite pažnju da je po mogućnosti rasla u prirodnom okruženju, daleko od zagađivača, na čistom vazduhu:

- Čaj za čišćenje pluća, želuca, crijeva, jetre

Čaj od čitave stabljike, zajedno sa korijenjem: 25 dag svježe biljke ili 3 dag osušene na 2 litre vode, 12 do 16 sati držati potopljene, zatim pola sata kuhati na tihoj vatri a onda pola sata pariti. Čaj se koristi za izbacivanje sluzi iz pluća, čisti želudac, jetru, crijeva, lijek je protiv malokrvnosti, šuljeva, žutice, a važi kao izvrsno sredstvo protiv malarije i drugih groznica jer najviše kroz urin odvaja sve loše sokove iz tijela.

- Čaj protiv čireva na želucu i crijevima

Pomiješati 10 dag lišća i korijena koprive pomiješa sa 2 dag bokvice i 1 dag istucanih smrekovih boba i potopi 2 do 16 sati sa 1 litrom crnog vina i kuha pola sata sa 4 kašike meda i pari pola sata. Uzima se kao mlaki čaj, svakih sat vremena po jedna kašika. Ovim čajem se liječe čirevi na želucu i crijevima, a koristi se i za ispiranje grla.

- Čaj za regulisanje probave i protiv nesanice

Čaj od 1 dag svježeg lišča koprive, 1 dag obične kiselice (šćavlika, štavlje ili štir) i 1 dag bokvice kopljastog lišća na 1 litru vode, 12 sati se drži potopljeno, zatim kuhati 10 minuta sa 2 kašike meda, a onda pari 20 minuta. Ovaj čaj čisti krv pospješuje probavu i otklanja uzrujanost i nesanicu. Pije se natašte jedna šalica, a preko dana svakog sata po kašika.

- Čaj protiv gihta, bolesti jetre, bubrega

Čaj od 20 dag svježeg korijena od koprive ili 3 dag osušenog, držati potopljeno 16 sati u 2 litre zdravog neprepariranog crnog vina, zatim kuhati sa 8 kašika meda pola sata i pariti sat vremena. Uzima se svakih pola sata do sat vremena po kašika ovog čaja kao lijeka za giht, bolesti jetre, bubrega, nesvjestice, nesanice pa i veneričnih bolesti.

- Ostale korisnosti od koprive

Pored gore navedenih mogućnosti primjene čajeva od koprive i prikazanih načina njihove pripreme, za koprivu se takođe navode i još neke primjene u narodnoj medicini: sok od koprive liječi mucanje kada se 4 do 5 puta dnevno kapne 2 do 3 kapi na jezik. Kao lijek za unutrašnje hemoriode se istucaju mlade žile koprive i pomiješaju sa zdravim medom i mladim maslacem i uzima se 5 do 6 jutara natašte po kašika. Za liječenje tuberkuloze u početku, kostobolje i kašlja preporučuje se uzeti 5 do 6 puta dnevno na vrhu noža osušenog lišća koprive i popije se sa malo čaja.

(Stazama zdravlja)


 

Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...