Narodni lijek za ešerijihu koli

rosemary 01

Ešerihija koli normalan je stanovnik debelog crijeva. Tu je locirana u našem organizmu, čak i korisna jer sprečava razmožavanje drugih patogenih bakterija. Problem koji se često dešava je da se pojavi na drugim mjestima u organizmu i jako je teško izliječiti.

Najčešće se pojavljuje u mokraćnim kanalima gdje izaziva upale koje mogu postati hronične ukoliko se ne liječe. Mokraćni kanali nisu jedino mjesto jer ešerihija može izazvati infekcije, upale i druge probleme i u probavnom traktu a bilo je slučajeva konjuktivitisa izazvanih ešerihijom koli.

U narodu postoji nekoliko lijekova kojima možete da pokušate da riješite ovaj problem. Za lijek su vam potrebni:

  • Domaće bijelo vino 1 l (domaće kako bi bilo bez hemikalija i dodataka)
  • 3-4 grančice ruzmarina (najbolje ako ima mladih izdanaka na sebi)
  • bijeli luk 2 glavice

Bijeli luk isečete na sitne komadiće, dodate u vino i ubacite ruzmarin. Ostavite da sve odstoji u staklenoj boci 10 dana na sobnoj temparaturi. Povremeno promućkate bocu. Nakon toga možete početi koristiti napitak. Nakon što otvorite ponovo bocu poslije stajanja držite je u frižrideru.

Odrasli koriste 1 supenu kašiku a djeca jednu čajnu kašikicu svako jutro na prazan stomak. Lijek se uzima 40 dana nakon čega se pravi pauza a nalazi bi trebali pokazati da su bakterije nestale iz urinarnog trakta.

Ruzmarin odlično djeluje i protiv drugih bakterija te ukoliko ne možete da se riješite drugih vrsta upornih bakterija možete probati sa ovim lijekom. Postoje pozitivna iskustva u tretiranju stafilokoka, streptokoka ali i kandide. Prije svake upotrebe prirodnih lijekova posavjetujte se sa vašim doktorom ili farmaceutom.

(izvor: NezvisneNovine / KucniLekar)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...