Mediteransko bilje - čajne mješavine za zdrav organizam

bilje u prirodiBrojne su blagodati mediteranskog podneblja. Jedna od njih je svakako mediteransko bilje koje se u vidu čajnih mješavina u ljekovite svrhe koristi još od davnina.

Da bi se efikasno koristile u ljekovite svrhe, biljke moraju rasti na zemlji koja ne sadrži hemiju ni metale, u kraju gdje nema industrije niti puteva. Pored ovih uslova, mediteransko bilje zadovoljava i sve svoje potrebe za sunčevom energijom, tako da u spoju svih bitnih preduslova da bi biljka mogla ponuditi svoja ljekovita svojstva – mediteransko bilje obuhvata sve pretpostavke.

Idealno za čišćenje organizma od nakupljenih toksina, mediteransko bilje svojim raznim kombinacijama se koristi u liječenju mnogih bolesti, čak i onih za koje se često smatra da su neizlječive. Kao primjer uspješnosti terapije mediteranskim biljem sigurno možemo navesti mnogo korisnika, među njima ćemo pomenuti Tuzlaka Emira Mujkića, kome je dijagnosticiran rak lijevog plućnog krila i koji je počeo u januaru tekuće godine koristiti mješavinu 55 vrsta mediteranskog bilja u vidu čaja, uz minerale miješane sa biljem i medom te prah za skidanje kiselina i bolji rad kisika u krvi, a u sljedećoj fazi istu terapiju pojačanu dodatnom biljkom. Kako navode izvori bliski oboljelome, Mujkić je već u roku od mjesec dana prekinuo sa hemoterapijom, a njegovo zdravstveno stanje se poboljšalo. Pored Mujkića, još je primjera osoba koji su mediteranskim biljem oporavili svoj organizam, ne koristeći drastična farmaceutska sredstva. Za sve dalje informacije o mediteranskom bilju možete se informisati putemOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Ono što zasigurno možemo reći jeste da je u prirodi lijek za svaku bolest te da oboljela osoba, osim naravno pozitivnog stava, mora potražiti i alternativne solucije koje neće naštetiti ostatku organizma liječeći oboljenje.

Stazama zdravlja


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...