Pobijedite ekcem – narodnim lijekom od bundeve

pire od bundeve

Jedna od najčešćih kožnih tegoba jeste ekcem koji se u prvoj, akutnoj fazi javlja u vidu sitnih mjehurića ispunjenih tečnošću i izazivajući svrbež.

Ukoliko se ekcem ne liječi, veoma često iz akutne faze prelazi u hroničnu koju karakteriše crvenilo, jak svrbež i perutanje kože. U rješavanju ovog kožnog oboljenja izdvajamo lijek ruske narodne medicine:

Priprema:

Žutu bundevu srednje veličine oguliti i isjeći na krupnije komade, a potom kuhati u mlijeku (višemasnom po mogućnosti) oko 15 minuta. Kuhanu bundevu izvaditi iz mlijeka i od nje naraviti pire. Uzeti gazu, presaviti je u nekoliko slojeva i na nju staviti pire od bundeve.

Oblogu prisloniti na dio kože zahvaćen ekcemom držati tako 15 minuta, zatim oblogu baciti, napraviti novu i držati na oboljelom mjestu još 15 minuta.

StazamaZdravlja


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...