Prirodan botoks: Kako da napravite masku za lice koja će ukloniti znake starenja

carrot face mask 01

Starenje je prirodan proces koji se odražava i na kožu. Znaci starenja mogu biti više ili manje vidljivi, ovisno o mnogim faktorima.

Da bi otklonike znake starenja, mnoge osobe posežu za mnogim skupim kozmetičkim proizvodima, čak i za ubrizgavanjem botoksa, ne shvatajući rizike koje to nosi sa sobom. Međutim, mnogo koristi za kožu lica može pružiti maska koju sami možete napraviti koristeći sastojke iz kuhinje.

Ova maska je potpuno prirodna, a hidratizirati će kožu, učvrstiti je i umanjiti znakove umora.

Sastojci:

  • 1 kašika svježeš soka od mrkve
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašika nemasnog vrhnja

Priprema:

U 100 ml vode dodati kukuruzni skrob i promiješati. Smjesu grijati na vatri i miješati sve dok ne postane gusta. Kada se smjesa ohladi dodati sok od mrkve i vrhnje, te miješati dok se ne dobije homogena smjesa.

Idući korak je čišćenje lica a zatim nanošenje maske na očišćenu kožu. Ostaviti je da djeluje oko 30 minuta. Nakon toga, oprati lice mlakom vodom.

Da bi doboli najbolje rezultate korištenjem ove maske, upotrijebite je 3 do 5 puta sedmično. Ukoliko vam ostane viška maske, možete je ostaviti u frižideru za idući put.

StazamaZdravlja


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...