Recept: Narodni lijek protiv reume

pupoljci i cvijet crne topole

Reuma je vrlo često oboljenje, a kako godine prolaze, starosna granica za ovu bolest sve je niža.

Simptomi gihta i reume veoma su neprijatni, bol gotovo nepodnošljiv, ali može se ublažiti pomoću decenijama starog lijeka!

Autor ovog recepta je fitoterapeut, dr Popov, koji je u svojoj knjizi "Ljekovito bilje u narodnoj medicini" još 1967. godine preporučio ovaj recept protiv reume i gihta, koji je mnogima pomogao.

Sve što vam je potrebno jeste 50 grama osušenih pupoljaka sa crne topole!

Priprema:

Suve pupoljke sameljite u prah (najbolje u mlinu za mlevenje kafe). Pomješajte prah sa 100 g neslanog svježeg putera, dobro sjedinite i čuvajte u frižideru u zatvorenoj posudi.

Primjena:

Mast utrljavajte na dijelove tijela oboljele od reume i gihta. Pupoljci sa crne topole imaju snažno antiseptičko, antivirusno, antibakterijsko, protivupalno, antitoksično, analgetsko i umirujuće dejstvo.

Osim ublažavanja simptoma ovih bolesti, pupoljci crne topole ubrzavaju zarastanje rana, a u narodnoj medicini koriste se i za liječenje hipertenzije, glavobolje, gripa, upale grla, laringitisa, bronhitisa, upale pluća, bolesti mokraćnih organa i ekcema.

Stazama zdravlja / N.N.


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...