Болезни глаз у человека. Известные болезни глаз лечение. Болезни глаз симптомы. Лечение простуды в домашних условиях. Самое быстрое лечение простуды. Простуда лечение лекарства. Хороший стоматолог отзывы. Самый добрый стоматолог отзывы. Ассоциация стоматологов отзывы. Занятия йогой дома. Быстрая йога для начинающих дома. Как правильно заниматься йогой дома. Обертывание в домашних условиях. Быстрое обертывание живота в домашних условиях. Обертывание в домашних условиях рецепты. Наборы спортивного питания. Вкусная спортивное питание для набора массы. Спортивное питание оптом. Как избавиться от перхоти. Хороший шампунь от перхоти отзывы. Как избавиться от перхоти навсегда. Зеленый чай для похудения. Главные свойства зеленого чая. Можно ли пить зеленый чай.

Napravite sami zovino vino: Lek za bronhitis, kašalj, virusne infekcije

zovine bobice plod

Zova (Sambucus nigra) je biljka specifičnog mirisa i oblika cvijetova, uz to i vrlo ljekovita.

Plod zove (tamne bobice) u narodnoj medicini se pominju kao lek za kašalj, bronhitis, protiv virusnih i bakterijskih infekcija, protiv holesterola, za zdravlje srca i još toga.

Jedan od načina da skoristite lekovita svojstva loda zove jested a pripremite zovino vino

Zovino vino se priprema tako što se dva kilograma šećera prokuva u sedam litara vode, a zatim se doda tri kilograma očisšćnih zrelih plodova zove bez peteljki. Sve se ponovo zagreje ali da ne proključa te se tako ostavi dok se sadržaj ne ohladi, zatim se u to doda 200 grama smrvljenog pekarskog kvasca i sve izruči u staklenom balonu. Balon se zatvori plutanim zapušačem, kroz koji se protka staklena cev čiji se drugi slobodan kraj potopi u sud sa vodom da bi mehurići vazduha nesmetano izlazili iz balona kroz vodu, a da se ne bi vazduh vraćao u zapušen balon.

Da bi se fermentacija obavila optimalnom brzinom, balon treba čuvati na temperaturi od oko
20 stepeni. Intezivno vrenje traje osam do deset dana. Proces je dosta buran, a nastavlja se nakon ovog vremena jos osam do deset nedelja, tihom fermentacijom.

Nakon tog vremena se skoro sav sadržaj istaloži talogom i skoro se sasvim izbistri. Tada se tečnost procedi u čiste staklene boce koje se zatvore i čuvaju u hladnoj prostoriji (najbolje u podrumu). Tako pripremljeno vino može da se čuva i nekoliko godina a da vino ne izgubi na
svojoj lekovitosti.

Vino se pije protiv gripoznih stanja, kod bronhitisa i upale pluća, i tada se obično pije toplo prokuvano vino. Može da se pije i kao obično vino, lepog je ukusa, mirisa i ima određenu količinu alkohola pa se deci daje samo kao lek i onda obavezno razređeno vodom.

Stazama zdravlja


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...