Odličan za njegu kože: Kako da sami napravite losion od krastavaca

krastavci losion za kozu

Krastavac može riješiti vaš problem s masnom kožom lica jer efikasno smanjuje proizvodnju sebuma i nježno suši kožu. Losion za kožu napravljen od krastavaca izvrstan je za hidratantnost, toniranje i hranjenje kože, ublažava upalu, smanjuje pore i poboljšava ten. To je savršeno pogodno za one koji žele ukloniti neugodne mitesere i akne s lica.

Za pripremu losiona trebat će vam svježi krastavci i 72% alkohola (ili rakije). Za bolji učinak koristite organske krastavce.

Priprema:

1. Uzmite jedan ili dva krastavca i isperite ih. Nasjeckajte ih ili još bolje izrendajte zajedno s njihovom korom.

2.Stavite krastavac u staklenku i prelijte s alkoholom (rakijom) u omjeru 1: 1 tako da ako imate šoljicom ribanog krastavca, prelijte ga sa šoljicom alkohola.

3.Zatvorite posudu s poklopcem i ostavite je na toplom, sunčanom mjestu tijekom sljedećih 12 do 13 dana.

4. Zatim procijedite losion i držite ga u hladnjaku.

Koristite losion svakog jutra i navečer nakon pranja lica. Rezultati će biti vidljivi nakon 2-3 sedmice.

Ako imate normalnu ili kombinovanu kožu, ovaj će losion biti idealan za vas ako dodate destiliranu vodu (u već pripremljenom losionu dodajte proporcionalnu količinu vode).

Stazama Zdravlja 


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...