Celer leči astmu, reumatizam i kamenje u bubrezima

celer guludtkz7645Celer je veoma uspešna pomoć u lečenju astme i reumatizma. Celer pospešuje cirkulaciju i varenje i pojačava apetit. Svaki deo celera je zdrav i upotrebljiv, od korena do lista. Pun je magnezijuma, vitamina K, vlakana, i zbog velike količine vitamina C uspešno ublažava simptome gripa i prehlade. Iz tog razoga je preporučljivo jesti supu od celera kada zakačite grip ili prehladu.

Poznato je da celer stimuliše razmenu supstanci u organizmu. Bogat je vitaminima i mineralima. Celerov koren sadrži šećer, pentozan, masti, asparagin, tirozin... Zbog svog diuretičkog svojstva može se upotrebiti kod lečenja reumatizma, gihta, artritisa, kamena i peska u bubregu i bešici, upale urinarnog trakta, celulita i prekomerne telesne mase, astme, upale pluća i bolesti nerava. Dodatno, uklanja suvišnu vodu iz organizma te je dobar kod oticanja uzrokovanih kardiovaskularnim bolestima.

Celer uklanja toksine iz organizma, reguliše visok krvni pritisak i veoma je koristan kod bolesti jetre i žuča. Reguliše nivo šećera u krvi i iz tog razloga se preporučuje dijabetičarima.

Zaključak je da celer može biti korišćen u tretmanima za astmu, reumatizam, bolesti bubrega, da smiruje nerve, pojačava cirkulaciju i čisti mokraćne kanale. Celer popravlja opštu krvnu sliku.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...