Lubenica i njena četiri pozitivna uticaja na zdravlje

watermelon 084nd

Jedan od znakova koji potvrđuju dolazak leta je pojava lubenica. Svi je volimo, naročito hladnu, jer je veoma ukusno osveženje. Lubenica je veoma zdrava. A evo i zašto:

- Lubenica je bogat izvor vitamina A i C, što znači da konzumiranjem 2-3 kriške dnevno će čini čuda za kožu. Prisustvo brojnih aminokiselina u lubenici je čini posebno dobrim lekom za zaceljivanje rana.

- Lubenica sadrži likopen - antioksidans koji štiti od raka i bolesti srca.

- Lubenica je puna vode i vlakana pa će koža apsorbovati 40% manje UV zraka. Iz tog razloga se preporučuje svakodnevna upotreba lubenice u ishrani.

- Da li ste znali da se seme lubenice može upotrebiti za spravljanje veoma zdravog čaja koji čisti bubrege od kamena i poboljšava varenje. Recept za čaj od semenki lubenice možete pronaći ovde.

Lubenica je sezonsko povrće i već se može naći u marketima. Preporučujumo kupovinu domaćih sorti jer tako pomažemo domaću poljoprivredu. Uživajte ovog leta u lubenici jer mi sigurno hoćemo.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...