Izlečite nesanicu, anksioznost i zubobolju pomoću muškatnog oraščića

muskatniorascicil24

Muškatni oraščić ima sofisticiranu i prijatniu aromu. Ne samo da je odličan za spremanje jela, već se može koristiti i kao lek zbog svojih brojnih lekovitih svojstava. Muškatni oraščić je lekovit jer sadrži velike količine vitamina B1, B2, B3, B4, B6, A, C, beta-karoten i folnu kiselinu. Takođe sadrži i makro-elemente: kacijum, natrijum, magnezijum, kalijum i fosfor. Sadrži i minerale u tragovima: cink, gvožđe, bakar, selenijum i mangan. Pored svega što smo nabrojali sadrži i saponin, eugenol, esencijalna ulja i razne pigmente.

Šest čudesnih lekovitih svojstava muškatnog oraščića

1. Sprečava pojavu i uklanja akne:

Zbog svojih antiupalnih svojstava, muškatni oraščić pomaže smanjenju i kontrolisanju pojave akni. Smesu za akne možete napraviti tako što ćete izrendati 2-3 oraščića i dodati malo mleka (po mogućstvu organskog). Smesu naneti na očišćeno lice i držati dva sata. Isprati lice prvo toplom vodom da bi se uklonila smesa a zatim je potrebno lice isprati hladnom vodom da bi ste zatvorili pore.

2. Poboljšava probavu:

Muškatni oraščić normalizuje probavu. On poboljšava apetit, leči lošu probavu i infekcije organa za varenje. Potrebno je posuti malo oraščića po voću ili ga dodati u frape.

3. Pomaže kod nesanice:

U čašu organskog mleka dodati malo muškatnog oraščića.

4. Lek kod zubobolje:

Mučkatni oraščić je uobičajeni sastojak zubnih pasta zbog svog antinakterijskog svojstva. Oraščić ubija bakterije odgovorne za pojavu karijesa. Za zubobolju je potrebno naneti jednu kap ulja muškatnog oraščića na pamučni tufer i njime istrljati desni oko bolnog zuba. Postupak ponavljati nekoliko puta u toku dana. Zbog svog sedativnog dejstva, oraščić se može koristiti i za bolove u mišićima i zglobovima.

5. Uklanja stres:

Muškatni oraščić pojačava moždane funkcije. Takođe, oslobađa od stresa i anksioznosti.

6. Pomaže kod impotencije:

Muškatni oraščić je poznati afrodizijak i stimulant centralnog nervnog sistema. Istraživanja su dokazala da pojačava potenciju bez ikakvih neželjenih efekata.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...