Listom vinove loze do zdravlja

grapeleaves il85478

List vinove loze je poznat kao zaštitnik srca. Sadrži mali broj kalorija - 14 na pet listova. Odličan je za opšte zdravlje organizma i dobar je izvor hranljivih sastojaka. Sadrži vitamine C, E, A, K, B2 i B6, kao i minerale niacin, gvožđe, kalcijum, magnezijum, bakar i mangan. Bogat je biljnim vlaknima i folnom kiselinom. List vinove loze je dobar za srce jer ne sadrži masti i holesterol a u malim količinama sadrži natrijum i šećer.

List vinove loze je dobar protiv upala. Hronične upale su koren mnogih ozbiljnih bolesti kao što su razna oboljenja srca, mnoge vrste kancera, Alchajmerova bolest, artritis i bolesti organa za varenje kao što je Kronova bolest. Dok loše životne navike i genetsko nasleđe doprinose pojavi hroničnih upala, zdrava dijeta i hrana koja sprečava nastanak upala su dugoročno rešenje za prevenciju i izlečenje od bolesti.

List vinove loze se vekovima koriste u biljnoj industriji, posebno list crnog grožđa. List vinove loze se može koristiti i u lečenju dijareje, problema kod menstrualnog ciklusa, krvarenja iz materice i tretiranju rana. Indijanci su koristili čaj od vinove loze u lečenju dijareje, hepatitisa i stomačnih bolova. List vinove loze se koristi i kao lek za bolove u grudima, reumatizam, glavobolju i groznicu.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...