Neven - lekovita svojstva prelepe biljke

neven il57a

Neven je biljka koja poseduje nekoliko prednosti po zdravlje. Ako se uzima oralno kao čaj, tinktura ili ekstrat, neven veoma povoljno utiče na čireve, lošu probavu, kolitis, žgaravicu, kamen u žuči, probleme sa jetrom, menstrualne bolove i hronične upale.

Nevenova antivirusna svojstva je čine odličnim pomoćnikom imunog i limfnog sistema. Ekstrat nevena ima antikancerogena svojstva i pomaže kod leukemije, raka grudi, prostate, cerviksa, pluća, pankreasa i debelog creva.

Lokalno, neven se može nanositi kao krema, melem, losion ili ulje i čini čuda sa problemima kože kao što su ekcem, psorijaza, čir, herpes zoster, atletsko stopalo, opekotine od sunca, male boginje, ubod pčele, ojed, gljivične infekcije, bradavice i akne. Ako se koristi za ispiranje očiju pomaže kod konjuktivitisa i suvih očiju.

Nekoliko kapi ulja od nevena smanjuje bol kod upale uha. Karotenoidi iz nevena ublažavaju znake starenja tako što smanjuju pojavu bora, hidriraju i vraćaju prirodni ten kože.

Na ćelijskom nivou, neven pomaže kod posledica izlaganja radioaktivnom zračenju i hemoterapiji. Svojim antimikrobnim svojstvima pomaže kod šuge. Krema od nevena je dobra kod lomova kostiju, uganuća, modrica, proširenih vena i uklanjanja otoka. Latice nevena su jestive i mogu biti odličan dodatak salatama.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...