Napravite sami prirodnu zaštitu od sunca koristeći zeleni čaj

green tea0123d

Zeleni čaj sadrži koktel moćnih antioksidanasa zvanih katehini koji popravljaju štetu uzrokovanu slobodnim radikalima. U nekoliko naučnih studija je dokazano da zeleni čaj može neutralisati štetu nastalu izlaganjem UV zracima. Antioksidansi iz zelenog čaja mogu pomoći u prevenciji raka kože.

Kako napraviti zaštitu od zelenog čaja:

Sipati dve šolje vode u malu šerpu. Kada voda provri na umerenoj vatri dodati pola šolje listova zelenog čaja. Ostaviti da vri tokom 5 do 10 minuta na umerenoj vatri. Procediti vodu i ukloniti listove čaja. Kada se voda u potpunosti ohladi, pamučnim tuferom je nanesite na lice i vrat. Pre nanošenja čaja na lice i vrat potrebno ih je oprati i ostaviti da se osuše. Neiskorišćenu tečnost čuvati u dobro zatvorenoj posudi.

Postupak nanošenja zaštite ponavljati svakog jutra.

Zeleni čaj je bezbedan, efektan i jevtin sastojak od kojeg se može napraviti idealna zaštita za lice. Takođe sprečava isušivanje lica i pojavu akni.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...