Как выбрать внешний диск. Внешний жесткий диск как выбрать самый подходящий. Какой внешний диск выбрать. Какой принтер выбрать. Какой выбрать лазерный принтер сегодня. Какой цветной принтер выбрать. Готовые программы на java. Изучаем java с нуля быстро. Как начать программировать на java. Бесплатные игры для планшетов android. Качественный samsung android планшет. Планшет android цена. Отдых в турции отели. Самый лучший отдых в турции. Отдых в турции отели цены. Wow дк гайд. Лучший wow фрост дк гайд. Wow дк танк гайд. Рабочие программы на языке python. Изучаем python с нуля. Язык python для начинающих. Бесплатые плагины для Joomla. Скачать joomla плагины бесплатно. Где скачать самые последние плагины на joomla.

Tikvice - odlična preventiva srčanog i moždanog udara

tikvice il545

Tikvice su visokoalkalna hrana koja je najblaža i najlakša za probavu. Odličan su izvor vitamina A, C i B-kompleksa kao i minerala kao što su gvožđe, cink, kalijum i mangan. Sastavljene su od velike količine vlakana a u isto vreme su niskokalorične što ih čini odličnom namirnicom za mršavljenje koja sprečava zatvor i nadimanje.

Tikvice su bogate polifenolnim oksidansima koji us nezamenljivi u zaustavljanju starenja tela i bolesti. Dobar su izvor kalijuma koji je važan intraćelijski elektrolit i koji održava balans tečnosti, normalizuje krvni pritisak i nezamenljiva je preventiva srčanog udara i šloga.

Tikvice sadrže fito-hranljive sastojke koji su bitni za zdravlje prostate i mogu pomoći u ublažavanju simptoma benigne uvećane prostate. One sadrže i moćne antiupalne sastojke koji pomažu kod astme, reumatskog artritisa i fibromalgije.

Tikvice su poznate kao posebno pogodne kod visokog krvnog pritiska, katarakte, makularne degeneracije, ateroskleroze, dijabetesa, edema, multiple skleroze, stomačnog i kancera debelog creva.

Tikvice se mogu jesti sirove, obarene na pari, pečene ili pržene na veoma malo ulja. Sirove tikvice se mogu napraviti u obliku špageta i zdrava su zamena za pastu za bezglutensku, vegansku, vegetarijansku i paleo dijetu kao i za dijete koje ne sadrže žitarice.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...