Tikvice - odlična preventiva srčanog i moždanog udara

tikvice il545Tikvice su visokoalkalna hrana koja je najblaža i najlakša za probavu. Odličan su izvor vitamina A, C i B-kompleksa kao i minerala kao što su gvožđe, cink, kalijum i mangan. Sastavljene su od velike količine vlakana a u isto vreme su niskokalorične što ih čini odličnom namirnicom za mršavljenje koja sprečava zatvor i nadimanje.

Tikvice su bogate polifenolnim oksidansima koji us nezamenljivi u zaustavljanju starenja tela i bolesti. Dobar su izvor kalijuma koji je važan intraćelijski elektrolit i koji održava balans tečnosti, normalizuje krvni pritisak i nezamenljiva je preventiva srčanog udara i šloga.

Tikvice sadrže fito-hranljive sastojke koji su bitni za zdravlje prostate i mogu pomoći u ublažavanju simptoma benigne uvećane prostate. One sadrže i moćne antiupalne sastojke koji pomažu kod astme, reumatskog artritisa i fibromalgije.

Tikvice su poznate kao posebno pogodne kod visokog krvnog pritiska, katarakte, makularne degeneracije, ateroskleroze, dijabetesa, edema, multiple skleroze, stomačnog i kancera debelog creva.

Tikvice se mogu jesti sirove, obarene na pari, pečene ili pržene na veoma malo ulja. Sirove tikvice se mogu napraviti u obliku špageta i zdrava su zamena za pastu za bezglutensku, vegansku, vegetarijansku i paleo dijetu kao i za dijete koje ne sadrže žitarice.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...