Таблетки для похудения эффективные. Эффективные зеленые таблетки для похудения. Таблетки для похудения отзывы цена. Сердечная недостаточность симптомы. Бывает ли острое сердечное недостаточность. Острая сердечная недостаточность причины. Народное лечение гипертонии. Лучшие методы лечения гипертонии. Артериальная гипертония лечение. Методы лечения алкогольной зависимости. Лечение алкогольной зависимости в домашних условиях. Быстрое лечение алкогольной зависимости отзывы. Мужское бесплодие причины. Важные бесплодие причины лечение. Психологические причины бесплодия. Ринопластика до и после. Сколько стоит ринопластика в россии. Рнопластика кончика носа. Сделать пластическую операцию. Где сделать пластическая операция лица. Сколько стоит пластическая операция. Лечение артериальной гипертензии. Артериальная гипертензия рекомендации от доктора. Артериальная гипертензия степени риска.

Kivi – vitaminska 'bomba' koja sprečava bolesti srca, osteoartitis, aterosklerozu, astmu, reumatski artritis, makularnu degeneraciju...

kiwifruit01541

Kivi je voće koje sadrži izuzetno veliku količinu vitamina C, više i od pomorandže. Sadrži i velike količine vitamina E, A i K kao i flavonoide, antioksidante i minerale magnezijum, kalijum i gvožđe.

Posebno je blagotvoran za respiratorni sistem jer smanjuje dužinu prehlada a deluje kao i prevencija astme, škripanja u plućima i kašlja. Kivi poseduje antiupalna svojstva što je dobro za osobe koje bole od autoimunih bolesti kao što su lupus, fibromijalgija i lajmska bolest.

Seme kivija je odličan izvor omega-3 masnih kiselina i može pomoći u prevenciji poremećaja pažnje i autizma kod dece. Sadrži slične enzime kao papaja i ananas koji su korisni u pravilnom radu digestivnog sistema.

Dokazano je da kivi štiti DNK od mutacija što je veoma bitno u prevenciji od bolesti kao što su ateroskleroza, bolesti srca, osteoartritis, astma, reumatski artritis i kancer. Kivi je poznat i po sprečavanju gomilanja natrijuma u organizmu pa tako može smanjiti nadutost, oticanje i zadržavanje vode u telu.

Dobar je i za zdravlje očiju i kao prevencija makularne degeneracije koja je povezana sa starenjem. Jako je dobar za osobe sa slabim i osetljivim imunim sistemom jer sprečava infekcije uha, grla i nosa.

Kivi je od pomoći i dijabetičarima jer održava nivo šećera u krvi, kao i za kardiovaskularno zdravlje jer smanjuje nivo triglicerida i masnoće u krvi. Kivi sadrži sastojke koji deluju kao razređivači krvi, slično aspirinu, i na taj način sprečava začepljena u cirkulatornom sistemu koja mogu dovesti do šloga ili srčanog udara.

Najčešća vrsta kivija koju možemo naći je zeleni kivi a postoji i ukusnija vrsta koja se zove zlatni kivi, nazvana tako zbog zlatne boje mesa koja je dosta slađa i manje kiselog ukusa.

Kivi posle kupovine treba ostaviti da dozri sve dok ne postane mekan na dodir.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...