Korijander: Začin sa mnogobrojnim blagotvodnim dejstvima na zdravlje organizma

korijander 9131

Korijander je fenomenalna biljka puna vitamina A, K i C, minerala kao što su gvožđe, kalcijum i magnezijum, i poseduje više antioksadanata od većine drugog voća i povrća.

Značajan je detoksifikator tela od teških metala i može da ukloni živu i aluminijum iz masnih naslaga u telu. Korijander može da pokrene živu iz mozga i centralnog nervnog sistema i da je usmeri u krvni i limfni sistem, pa uz pomoć modrozelenih algi kao što je spirulina da je bezbedno i efikasno izbaci iz organizma.

Korijander poseduje i antibakterijsku komponentu zvanu dodocenal koja ubija salmonelu i sprečava trovanje salmonelom.

Veoma je blagotvoran kod Alchamerove bolesti, Parkinsonove bolesti, artritisa, dijabetesa, virusnih i bakterijskih infekcija, hepatitisa, kolitisa, opsesivno-kompulzivnog poremećaja, autizma, Turetovog sindroma, neplodnosti i Bellove paralize lica.

Od velike je pomoći kod autoimunih bolesti kao što su fibromijalgija, Adisonove bolesti, Guillain-Barreovog sindroma, sindrom iritiranih creva, multipla skleroza i sindrom hroničnog umora.

Korijander potpomaže i pravilan rad stomaka, slezine, nadbubrežne i štitne žlezde, pankreasa, bešike i pluća. Efikasan je i kod snižavanja nivo lošeg holesterola.

Od korijandera se često pravi sok sa dodatkom soka od celera i jabuke i veoma je lekovit. Korijander možete koristiti u salatama, smutijima, supama i drugim jelima. Ako vam se ne sviđa ukus korijandera a želite iskoristiti njegova lekovita svojstva, razmislite o upotrebi tinkture ili ekstrata korijandera koje možete poručiti putem interneta ili u lokalnoj prodavnici zdrave hrane.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...