Čaj od hrizanteme – za smirenje nervnog sistema, efikasan kod infekcija sinusa i urinarnog trakta

chrysanthemum-tea 0144

Čaj od hrizanteme je posebno lekovit i bogat karotenom, kalcijumom, magnezijumom i gvožđem.

Ovaj čaj poseduje moćna antivirusna i antibakterijska svojstva te je veoma učinkovit kod prehlada, gripa, upaljenog grla, svraba očiju, respiratornih i sinusnih infekcija, infekcija urinarnog trakta i infekcija bešike i bubrega. Dobar je kao i pomoć kod smanjenja nivoa anksioznosti, tenzija, iritacije, nervoze i konfuzije.

Čaj od hrizanteme je poznat po podmlađivanju mozga i smirivanju nervnog sistema. Dobar je i za blokirane arterije, proširene vene, ateroskleroze, normalizuje krvni pritisak i vrši prevenciju od bolesti koronarne arterije.

On i hladi telo pa se koristi protiv groznica i medicinskih stanja povezanih sa visokom temperaturom. Ublažava glavobolje, bolove u nervima i zubobolje. Pomaže varenje teške hrane i efikasan je detoksikator.

Da bi napravili čaj, stavite 1-2 kašičice sušenih cvetova u šolju vrele vode i ostavite da stoji tokom 20 minuta. Čaj zatim procediti i zasladiti medom po želji. Cvetovi se mogu ostaviti u vodi i tom vodom lokalno se mogu tretirati akne, ekcem, psorijaza i suva i iritirana koža.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...