Как выбрать внешний диск. Внешний жесткий диск как выбрать самый подходящий. Какой внешний диск выбрать. Какой принтер выбрать. Какой выбрать лазерный принтер сегодня. Какой цветной принтер выбрать. Готовые программы на java. Изучаем java с нуля быстро. Как начать программировать на java. Бесплатные игры для планшетов android. Качественный samsung android планшет. Планшет android цена. Отдых в турции отели. Самый лучший отдых в турции. Отдых в турции отели цены. Wow дк гайд. Лучший wow фрост дк гайд. Wow дк танк гайд. Рабочие программы на языке python. Изучаем python с нуля. Язык python для начинающих. Бесплатые плагины для Joomla. Скачать joomla плагины бесплатно. Где скачать самые последние плагины на joomla.

Brokoli - preventiva kancera, demencije, alergija, ateroskleroze...

brokoli i123

Brokoli je veoma hranljivo povrće koje je dobro i za zdravlje. Bogat je vitaminima A, C, K i B kompleksa, kalcijumom, magnezijumom, selenom, cinkom, gvožđem i beta karotenenom.

Brokoli je pun antikancerogenih sastojaka kao što su sulforafan i indo-3-karbinol, koji su poznati u prevenciji kancera stomaka, creva, jetre, grudi, kože i prostate. Takođe je dobar protiv H. Pylori koja može uzrokovati ozbiljne probleme u digestivnom traktu. Brokoli je odličan za jačanje kognitivnih sposobnosti kao što su pamćenje, fokusiranje i koncentracija.

Odličan je i u prevenciji Alchajmerove bolesti i demencije. Posebno je dobar za nervni sistem i poznat je da ublažava migrene, visok pritisak, anksioznost i nervne tikove.

Sadrži prirodna antihistaminska svojstva i odličanje u sprečavanju sezonskih alergija, suznih očiju, sinusitisa, infekcije sinusa, prehlada, gripa i bronhitisa. Brokoli je poznat po zaštiti od srčanih bolesti i da smanjuje rizik od oboljevanja od ateroskleroze, šloga i srčanog udara. Može pomoći u snižavanju visokog krvnog pritiska i održavanju kardiovaskularnog zdravlja.

Brokoli je dobar za stvaranje jakih mišića i kostiju kao i održavanja njihovog dobrog zdravlja i prevenciju osteoporoze. Visokim sadržajem vlakana reguliše nivo šećera u krvi, sprečava zatvor i prejedanje. Brokoli je odličan za vid i zdravlje očiju i može značajno smanjiti rizik od degeneracije očnog tkiva i oboljevanja od katarakte.

Sadrži veliku količinu proteina, više od pirinča a ujedno sadrži duplo manje kalorija.

Brokoli je najhranljiviji ako se jede sirov ili obaren na pari i od njega se može napraviti ukusna kremasta supa, koja ne sadrži masti, a dobija se tako što dobro obarenom brokoliju treba dodati šargarepu i crni luk, prstohvat soli i bibera. Smesu blendirati dok se ne dobije homogena smesa. Ako želite možete dodati i kuvani krompir i tako dobiti kremastiju supu.

Brokoli možete pronaći u lokalnom marketu, prodavnicama zdrave hrane i pijacama.

(izvor: Paths2Cure)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...