Укладка ламината на пол. Быстрая укладка ламината своими руками видео. Укладка ламината по диагонали. Пробковое покрытие для пола. Качественная укладка пробкового пола. Пробковый пол плюсы и минусы. Смеси для выравнивания пола. Быстрое выравнивание бетонного пола. Выравнивание пола стоимость. Самоделки для дома. Лучшие самоделки для дома своими руками. Полезные самоделки для дома. Как обустроить кухню. Как обустроить маленькую кухню быстро. Как обустроить кухню фото. Как открыть свой магазин. Хочу открыть магазин с большим капиталом. Сколько стоит открыть магазин. Диван своими руками. Как сделать диван своими руками для дома. Диван своими руками чертежи. Дизайн маленькой кухни. Красивый дизайн интерьера кухни фото. Малогабаритные кухни дизайн.

Banane – sprečavaju razvoj virusa, održavaju zdravim probavni trakt, korisne kod hroničnih bolesti

bananas0144

Banane su jedno od najhranljivijih i najlekovitijih voća koja su lako dostupna.

Sadrže 76% vode i pune su vitamina kao što su C i B6, kao i minerala kalijuma, bakra i mangana. Ovaj visoki odnos vode i hranljivih materija čini banane hranom punom elektrolita i idealne su za ljude koji se bave sportom i za one koji su u pokretu.

Banane su odlična 'hrana za mozak', odlične su za ljude koji se bave misaonim poslovima i poznate su kao pomoć u izgradnji mišića i jačanju nervnog sistema. Banane sadrže snažne antigljivične i antibiotske sastojke kao i proteazne inhibitore što može pomoći u sprečavanju razvoja virusa. Ovo ih čini veoma korisnim za hronične bolesti kao što su herpes zoster, parkinsonovu bolest, multipla skleroza, artritis, sindrom hroničnog umora i lupus.

Banane su odlična hrana za smanjivanje nivoa visokog krvnog pritiska i za bolesti kao što su sindrom iritiranih creva, dijareja, ateroskleroza, osteoporoza, bolesti koronarnih arterija, Kronova bolest, šlog, neurološke bolesti i kancere bubrega, debelog creva i pluća.

Takođe, banane sadrže visok novi fruktooligosaharida koji zajedno sa insulinom poboljšavaju apsorpciju i iskorišćavanje hranljivih sastojaka. One pomažu i prirodne acidophilus bacteria koje se nalaze u crevima i na taj način održavaju zdravlje i pravilnu funkciju probavnog trakta kao i imunog sistema. Banane mogu sprečiti pojavu čireva jer jačaju površinske ćelije i pojačavaju membranu koja štiti tkivo od želudačne kiseline i pepsina koji su dva glavna uzroka za pojavu čireva.

Pravi su izbor za ishranu sportista jer vraćaju potrošenu energiju i revitalizuju telo. Banane su bogate amino kiselinom zvanom triptofan koja pomaže kod problema sa spavanjem i koja reguliše cikluse spavanja.

Banane možete izblendirati sa malo vode i tako dobiti kremasto 'mleko' koje ne sadrži mlečne proizvode i koje je hipoalergeno. Banana 'mleko' je odlična alternativa za decu i odojčad koja su alergična na mlečne proizvode i sojine proteine. Banane se mogu iseći na kolutove koji se mogu zamrznuti i kasnije izblendirati u sladoled bez mleka i masnoća.

Treba jesti zrele banane što se vodi po tome da se kora lako ljušti a voće ima sladak, kremasti ukus. Zelene banane mogu izazvati zatvor i ostale nepovoljne reakcije. Banane su odlična lekovita hrana koja je odličan dodatak zdravoj ishrani. Banane možete kupiti u lokalnoj piljarnici i prodavnicama zdrave hrane.

Stazama zdravlja


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...