Čaj od lipe – protiv anksioznosti, nesanice, odličan protiv prehlade i problema sa probavom

linden tea 1

Čaj od lipe se u narodnoj medicini već vijekovima koristi kako bi se smanjila anksioznost, smirili živci, ublažili simptomi bolesti povezani sa stresom kao što su nepravilan rad srca, loša probava, hipertenzija i glavobolja. Čaj od lipe zbog svojih umirujućih osobina efikasan je lijek protiv nesanice.

Zahvaljujući osobini da potiče znojenje, ovaj čaj je odličan lijek za prehlade, gripe i infekcije respiratornih organa, te je blagotvoran za hronične bronhijalne bolesti kao što je astma, emfizem i sl. Takođe je efikasan za probavne probleme kao gastritis, dispepsiju, sindrom iritabilnog kolona, kolitis te probleme sa žuči.

Čaj od lipe dokazano snižava krvni pritisak i djeluje kao prirodni diuretik koji može pomoći sa edemom, zadržavanjem vode, nadutosti i oticanjem. Takođe je odličan za detoksikaciju i pročišćavanje jetre.

Pored čaja, cvijet od lipe je izuzetno blagotvoran za bolesti kože kao što su ekcemi, psorijaza, akne, ogrebotine, osip i modrice. Mogu se dodati u vodu za kupanje i tako iskoristiti pozitivno djelovanje na kožu.

(Stazama zdravlja)


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...