Video / Kako da sami uzgojite i pravite sok od pšenične trave

psenicna trava il23212Mladi listovi pšenice bogati su hranjivim tvarima koje su od vitalnog značaja za zdravlje organizma. Dodatna pogodnost jeste što se mlada pšenica lako može uzgojiti kod kuće.

Kako da uzgojite listove pšenice: možete posijati sjeme pšenice a takođe možete posaditi i već isklijale klice pšenice što će ubrzati vrijeme za koje će narasti mladi listovi puni zdravlja. Naravno, zemlju ne zaboravite da zalivate.

Mladi listovi pšenice obiluju hranjljivim tvarima, uključujući vitamibe, minerale, enzime, aminokiseline... Od vitamina najviše sadrži vitamin A, vitamin C, B, E i K, a od mineral kalcij, željezo, cink, magnezij, fosfor.

Konzumacija mladih listova pšenice daje pozitivne efekte na kosu, kožu, nokte. Dalje, utiče pozitivno na probavu, imunološki sistem, prevencija je bolestima srca i krvnih žila a ima izvrsna detoksikacijska svojstva. Sok od mladih listova pšenice naročito se preporučuje osobama koje trpe pojačane psihofizičke napore, osobama koje se oporavljaju od operativnih zahvata kao i osobama koje pate od dijabetesa.

U nastavku pogledajte video koji prikazuje kako da pravite sok od mlade pšenične trave:

VEZANI TEKST:

Pšenična trava - idealna za detoksikaciju organizma i čišćenje krvi

Stazama Zdravlja


Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...