ZEN prirodna kozmetika u kojoj ćete uživati

zen prirodna kozmetika naslovnaZEN je brend prirodne kozmetike za njegu tijela, ali i duše. ZEN pilinzi skinut će sa vas i najmanje čestice stresa, ZEN kupkama uplovit ćete u oazu spokoja i mira, dok će vas ZEN mazalice zagrliti svojim nježnim mirisnim notama...

Ideja i realizacija ZEN prirodne kozmatike pripadaju Semri Sukanović, studentici četvrte godine Farmaceutskog fakulteta u Tuzli.

"Prije neke dvije godine počela sam sa proizvodnjom prirodne kozmetike i nešto, što sam radila u slobodno vrijeme i što je bio hobi, sada postepeno prerasta u brend na koji sam jako ponosna", kaže Semra.

Brend ZEN je nastao iz nekoliko razloga, prvenstveno iz ljubavi prema prirodi i proizvodnji. Kao studentica farmacije uvijek sam sebe zamišljala kako radim negdje u proizvodnji, ali sam svjesna da je do takvog posla jako teško doći u našoj zemlji. Međutim nisam željela da mi takvo razmišljanje bude prepreka u ostvarenju mojih snova pa sam odlučila da počnem proizvoditi neke preparate za njegu kože u svom studentskom stanu.

Ono što mi je bila dodatna motivacija u cijelom tom procesu jeste i činjenica da i sama imam jako osjetljivu kožu i većina proizvoda koje sam koristila su dodatno iritirali kožu i djelovali su agresivno, pa sam odlučila da napravim nešto što će mi u potpunosti odgovarati.

Taj individualni pristup je nešto što želim da potenciram i po čemu želim da ZEN bude prepoznatljiv. Mišljenja sam da se tijelo, pa i koža, svake osobe razlikuje te da ono što odgovara jednoj osobu ne mora nužno odgovarati i nekome drugom.

Upravo se sva ljepota prirodne i ručno rađene kozmetike iz ZEN radionice nalazi u tome da se proizvodi sa velikom pažnjom na potrebe naših kupaca.

Za razliku od industrijski proizvedene kozmetike koja sadrži mnogobrojne agresivne konzervanse, emulgatore, zatim silikone, parabene, parafin, vazelin i alkohole koji agresivno djeluju na kožu, i samo prividno i kratkotrajno, proizvodi iz ZEN radionice su pravljenju od kvalitetnih, čistih i zdravstveno sigurnih biljnih i eteričnih ulja, biljnih maslaca koji se lako upijaju u kožu i čiji aktivni sastojci prolaze kroz barijere istinski hraneći kožu u svim njenim dijelovima te na taj način omogućava koži da se regeneriše.

zen 3 1

ZEN se počeo graditi iz jednog studentskog budžeta a sada već postaje brend koji ima svoje stalne i vjerne kupce, a moja velika nada i san je da nakon završetka mog fakulteta postane i moj stalni posao, koji će obezbijediti pristojna i stalna primanja, ali i biti u prilici pružiti posao mladim i stručnim ljudima koji žele da ostanu u našoj Bosni i Hercegovini.

Što se tiče proizvoda koji se mogu pronaći u ZEN-u tu su prirodni sapuni, pilinzi za tijelo i lice, nevenova mast i gavezova mast, zatim balzami za usne, tonik za lice i hidratantna dnevna krema. Takođe imamo posebne ponude u kojima nudimo bukete i flowerboxove rađene sa glicerinskim sapunima te perosnalizovane sapune koju su čest odabir kao zahvalnice za goste na vjenačanjima i rođendanima ali ih biraju i vlasnici ugostiteljskih objekata za svoje goste.

zen 3 2

ZEN prirodnu kozmetiku potražite putem Facebook stranice ZEN, gdje takođe možete pogledati proizvode detaljnije

zen 3 3

Stazama zdravlja

Pratite nas putem Facebooka !

Croatian Arabic English French German Italian Russian Spanish Turkish

Pčela i med - najčitanije

14 zlatnih pravila meda

Objavljeno 05/05/2015, 15:12
14-zlatnih-pravila-meda-qqq 1. Med je bolje konzumirati sa toplim čajem ili mlekom nego ga jesti. 2. Ako jedete med, držite ga u ustima neko vreme i nemojte ga odmah progutati. 3. Ako je moguće, konzumirati posebne vrste meda za određene bolesti. 4. Dnevna doza meda, tokom...